deska.pl - forum internetowego serwisu snowboardoweg  

Autor Wiadomość
<  sprzęt  ~  Monoski
barakuss
PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 2:22 pm  Odpowiedz z cytatem
operator ratraka
operator ratraka

Monoski w Polsce Wink

Temat Monoski raz na jakiś czas przewija się na polskich strona i forach.

Nie jest to żadna narta. Ot decha jak każda, no może nie każda - bardziej zjazdówka, przy czym nie jest to też snowboard.

No właśnie, istnieje sporo mitów na temat mono, które nie mają zbytniego pokrycia w rzeczywistości, można jeździć w puchu jak i na twardym ubitym sniegu, można również na muldach co z kolei ja preferuje. Tym samym trudno sobie wyobrazić słabe podkręcenie skrętu, pełna kontrola deski przy szybkich agresywnych, można powiedzieć zarzucanych skrętach ( nawet w przypadku modeli starszych nietaliowanych). Istnieje spora społeczność Monoriderów od Japonii po Francję (chyba najprężniej działająca). Jest również parę firm produkujących nowe Mono i to w dość szerokiej gammie(dostosowanych do różnego stylu jazdy), także sport ten ma się chyba kroczek po kroczku coraz lepiej, oczywiście nigdy nie bedzię tak popularny jak narty czy deska. Ale uwierzcie mi nie jest to żaden relikt przeszłości, kojarzony z dziwnymi ludźmi w śmiesznych kanarkowych jednoczęściowych kombinezonach sprzed minionej epoki. Obalamy te mity, i mamy nadzieje zainteresować większą liczbę osób w Polsce.

My którzy jeździmy na tym dziele szatana, postanowiliśmy skupić wszystkich zainteresowanych tą Deską w jednym miejscu. Zapraszam zatem serdecznie do pierwszego w Polsce forum poświęconego w całości MONOSKI.

http://www.monoski.pl/

Wszystkich którzy jeżdżą lub nie, ale ciekawi są tego zjawiska jakim jest MONO zachęcamy i raz jeszcze zapraszamy.

ps. nie wiedziałem zbytnio gdzie to mam ten temat umieścić więc z góry sorry Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 1 z 1
Forum forum deska.pl Strona Główna  ~  sprzęt

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Skocz do: